SMAKI PROWANSJI W RESTAURACJI POD ORŁEM
30 kwietnia 2017 o godz. 14:00
Kartuzy
- woj. PomorskieHotel Pod Orłem, 3 Maja 10
To wydarzenie zostało odwołane!
Zapraszamy na wyjątkową podróż kulinarną do smaków Prowansji!
W naszym Hotelu gościć będziemy w ostatnim tygodniu kwietnia (22.04 - 1.05) rodowitych mieszkańców Prowansji, którzy uczynią w naszej Restauracji prawdziwie prowansalską ucztę!
Wyobraźcie sobie smak prowansalskich specjałów: kwiaty cukinii faszerowane musem z kurczaka przelane sosem truflowym czy jagnięcina w cieście z marynowanym bakłażanem w ziołach, podana z konfiturą cebulową i sosem z czarnych oliwek...
Kuchnia Prowansalska uważana jest za jedną z najzdrowszych i najsmaczniejszych w Europie. Nie trudno się dziwić, bo matka natura szczodrze obdarzyła ten region nie tylko zapierającymi dech w piersiach krajobrazami, ale również słońcem i dojrzewającymi w nim owocami, warzywami, ziołami i winoroślą.
• w niedzielę, 30 kwietnia o godzinie 14:00 odbędzie się w Restauracji "Pod Orłem" bankiet pod nazwą KULINARNE SPOTKANIE Z PROWANSJĄ.
PROGRAM BANKIETU "KULINARNE SPOTKANIE Z PROWANSJĄ":
* menu rodem z Prowansji, sporządzone przez uznanych, francuskich Szefów Kuchni: Jean Marc Larrue (członek Francuskiej Akademii Kulinarnej i szeregu stowarzyszeń kulinarnych we Francji) oraz Rene Verges (członek Francuskiej Akademii Kulinarnej, wyróżniony gwiazdką Michelin)
* menu obejmuje: aperitif, przystawkę, zupę, danie główne, deser (poniżej)
* prowansalska muzyka na żywo w wykonaniu: Jean-Luc Ansaldi (muzyk gitarzysta), Barbara Lartigaud (wokalistka), Boris Belz (akordeonista)
* degustacja tradycyjnych prowansalskich produktów: wina, konfitury, czekolady, nugat prowansalski, krem z kasztanów i inne
* LIVE COOKING, czyli gotowanie na żywo potraw rodem z Prowansji
* wystawa fotografii i obrazów
* dodatkowe atrakcje i menu dla dzieci
W naszym Hotelu gościć będziemy w ostatnim tygodniu kwietnia (22.04 - 1.05) rodowitych mieszkańców Prowansji, którzy uczynią w naszej Restauracji prawdziwie prowansalską ucztę!
Wyobraźcie sobie smak prowansalskich specjałów: kwiaty cukinii faszerowane musem z kurczaka przelane sosem truflowym czy jagnięcina w cieście z marynowanym bakłażanem w ziołach, podana z konfiturą cebulową i sosem z czarnych oliwek...
Kuchnia Prowansalska uważana jest za jedną z najzdrowszych i najsmaczniejszych w Europie. Nie trudno się dziwić, bo matka natura szczodrze obdarzyła ten region nie tylko zapierającymi dech w piersiach krajobrazami, ale również słońcem i dojrzewającymi w nim owocami, warzywami, ziołami i winoroślą.
• w niedzielę, 30 kwietnia o godzinie 14:00 odbędzie się w Restauracji "Pod Orłem" bankiet pod nazwą KULINARNE SPOTKANIE Z PROWANSJĄ.
PROGRAM BANKIETU "KULINARNE SPOTKANIE Z PROWANSJĄ":
* menu rodem z Prowansji, sporządzone przez uznanych, francuskich Szefów Kuchni: Jean Marc Larrue (członek Francuskiej Akademii Kulinarnej i szeregu stowarzyszeń kulinarnych we Francji) oraz Rene Verges (członek Francuskiej Akademii Kulinarnej, wyróżniony gwiazdką Michelin)
* menu obejmuje: aperitif, przystawkę, zupę, danie główne, deser (poniżej)
* prowansalska muzyka na żywo w wykonaniu: Jean-Luc Ansaldi (muzyk gitarzysta), Barbara Lartigaud (wokalistka), Boris Belz (akordeonista)
* degustacja tradycyjnych prowansalskich produktów: wina, konfitury, czekolady, nugat prowansalski, krem z kasztanów i inne
* LIVE COOKING, czyli gotowanie na żywo potraw rodem z Prowansji
* wystawa fotografii i obrazów
* dodatkowe atrakcje i menu dla dzieci
Subskrybuj alerty i zamawiaj bilety przed innymi
Darmowy alert mailowy wydarzeń z okolicy!
Darmowy alert SMS wydarzeń z okolicy!
Zobacz inne wydarzenia z okolicy
21 marca 2025
godz. 20:30
GoldeN Life AKustycznie XXXV lat "Oprócz błękitnego nieba"
21 marca 2025 o godz. 20:30
27 czerwca 2025
godz. 20:00
The 3 Tenors & Soprano - Włoska Gala Operowa
27 czerwca 2025 o godz. 20:00
14 grudnia 2024
godz. 11:00
Kociewski Zakątek Świętego Mikołaja
14 grudnia 2024 o godz. 11:00
30 listopada 2024
godz. 15:15
Malowanie Figurek - Grupa Podstawowa
30 listopada 2024 o godz. 15:15
30 stycznia 2025
godz. 19:30
11 stycznia 2025
godz. 19:00
7 grudnia 2024
godz. 19:00
Bytów | Rafał Sumowski - Gra półsłówek | 07.12.24 g. 19.00
7 grudnia 2024 o godz. 19:00
29 stycznia 2025
godz. 19:00
Spektakl teatralny
29 stycznia 2025 o godz. 19:00
25 lutego 2025
godz. 19:00
Operetka w III aktach w wykonaniu artystów Kultura.Teraz!
25 lutego 2025 o godz. 19:00
4 grudnia 2024
godz. 19:30
American Way Aleksandra Mońko-Allen & Agnieszka Brenzak Quartet
4 grudnia 2024 o godz. 19:30
X
Chcesz, abyśmy powiadamiali Cię o nowych wydarzeniach Kulinarne Spotkanie z Prowansją w Twojej okolicy?
Zostaw nam swoje dane, a natychmiast poinformujemy Cię, jak tylko nowe wydarzenie pojawi się w sprzedaży!
Zostaw nam swoje dane, a natychmiast poinformujemy Cię, jak tylko nowe wydarzenie pojawi się w sprzedaży!
Kliknij TUTAJ aby powróć do wersji mobilnej strony